黑龙江银行招聘考试网提供以下银行招聘试题资料信息:2022年银行秋招笔试必做,英语习题(六),更多关于银行招聘考试,银行习题,银行招聘试题资料的内容,请关注黑龙江银行招聘考试网/黑龙江人事考试网!更多备考资料可关注【微信客服:huatu170】 微信公众号:【hljhtjy】以及备考交流群【690545134】
黑龙江华图咨询电话:0451-88882340
|
金融银行上岸交流群
Passage 6
It is reported that, Stan Lee, the legendary writer, editor and publisher of Marvel Comics whose fantabulous creations made him a real-life superhero to comic book lovers everywhere, has died. He was 95.
Lee began in the business in 1939 and created or co-created Black Panther, Spider-Man, the X-Men, the Mighty Thor, Iron Man, the Fantastic Four, the Incredible Hulk, Daredevil and Ant-Man, among countless other characters.
On his own and through his work with frequent writer collaborators Jack Kirby, Steve Ditko and others, Lee catapulted Marvel from a tiny venture into the world’s No. 1 publisher of comic books and, later, a multimedia giant. “I used to think what I did was not very important,” he told the media in April 2014. “People are building bridges and engaging in medical research, and here I was doing stories about fictional people who do extraordinary, crazy things and wear costumes. But I suppose I have come to realize that entertainment is not easily dismissed.”
Lee’s fame and influence as the face and figurehead of Marvel, even in his nonagenarian years, remained considerable. Beginning in the 1960s, Lee punched up his Marvel superheroes with personality, not just power. Until then, comic book headliners like those of DC Comics were square and well-adjusted, but his heroes had human foibles and hang-ups: Peter Parker/Spider-Man, for example, fretted about his dandruff and was confused about dating. The evildoers were a mess of psychological complexity.
“His stories taught me that even superheroes like Spider-Man and the Incredible Hulk have ego deficiencies and girl problems and do not live in their fantasies 24 hours a day, ” Gene Simmons of Kiss said in a 1979 interview. “Through the honesty of guys like Spider-Man, I learned about the shades of gray in human nature.” “J.C. Lee and all of Stan Lee’s friends and colleagues want to thank all of his fans and well-wishers for their kind words and condolences,” a family statement read. “He worked tirelessly his whole life creating great characters for the world to enjoy. He wanted to inspire our imagination and for us to all use it to make the world a better place. His legacy will live on forever.”
26. What can we learn from paragraph 1? ( )
A. Stan Lee is a real-life superhero to everyone.
B. Stan Lee is a legendary person in the field of comics.
C. Marvel Comics is founded by Stan Lee alone.
D. Stan Lee is just a normal editor and writer to comic book lovers.
【答案】B。定位至第一段,结合选项关键词进行判断。根据 Stan Lee, the legendary writer, editor and publisher of Marvel Comics 可以推出斯坦李是漫画界的传奇人物,选项 B 表述正确;根据 creations made him a real-life superhero to comic book lovers everywhere 可知斯坦李对各地的漫画爱好者而言是真实的超级英雄,选项 A 将范围夸大,而选项 D 描述有误;第一段并没有提到漫威漫画公司是斯坦李独自创立的,属于无中生有,无法推出。故本题正确答案选 B。
27. How did Marvel Comics become a multimedia giant from a tiny venture? ( )
A. With the help of some millionaires.
B. Lee did it all by himself.
C. By the effort of Lee and other frequent writer collaborators.
D. Not mentioned
【答案】C。根据题干关键词 multimedia giant 定位至第三段首句 On his own and through his work with frequent writer collaborators Jack Kirby, Steve Ditko and others, Lee catapulted Marvel…可知漫威漫画公司的蜕变不光凭借的是斯坦李自己的作品,还有和其他作者的合作才一起使得公司成为多媒体巨头,选项 D 首先排除。选项 A:在数名百万富翁的帮助下,表述无中生有;选项 B:斯坦李的一己之力,表述片面;选项 C:在斯坦李和其他合作作者的努力下,表述正确。故本题正确答案选 C。
28. What can be inferred from paragraph four? ( )
A. Comic work is not important.
B. Lee thinks what he does is completely meaningless.
C. Now Lee realizes that the entertainment of comic works is also important.
D. Lee’s doing stories about fictional people is crazy.
【答案】C。定位至第四段可知描述的是斯坦李告诉媒体他之前认为他所做的工作和其他工作相比没有那么重要,但是最后他意识到娱乐也不是那么容易就可以被忽视掉。选项 A:漫画不重要,时态表述有误,且重要的信息是 but 之后的句意;选项 B:斯坦李认为他所做的工作没有任何意义,表述错误;选项 C:如今斯坦李意识到娱乐也很重要;选项 D:斯坦李虚构的人物故事很疯狂,表述片面。故本题正确答案选 C。
29. What does the underlined word “foibles” mean? ( )
A. emotions
B. behaviors
C. thoughts
D. weakness
【 答 案 】 D 。 定 位 至 第 五 段 his heroes had human foibles and hang-ups: Peter Parker/Spider-Man, for example, fretted about his dandruff and was confused about dating.通过划线词后的冒号可知句中 spider man 举例是为了证明他创作的英雄人物也有人类的 foibles,例中提到蜘蛛侠会为头皮屑抓狂,也会为约会而困惑。选项 A:情绪;选项 B:行为;选项 C:想法;选项 D:弱点。结合选项可以猜出 foible 在这里指的是人类的弱点,故本题正确答案选 D。
30. Which of the following titles is the best for this passage? ( )
A. Superheroes in comic books
B. A Legendary comic book Star: Stan Lee
C. Marvel Comics
D. No one is perfect
【答案】B。主旨题遵循首尾段落原则,第一段提到斯坦李的逝世以及他的盛名,接着描述了他的在漫画界的成就,最后提到其他人对斯坦李的评价,可以得知文章都是在讲述这位传奇漫画作家。选项 ACD 均是对文中细节的描述,不宜当标题。故本题正确答案选 B。
以上是What can we learn from paragraph 1? ( )What can we learn from paragraph 1? ( )的全部内容,更多黑龙江银行招聘考试信息敬请加入黑龙江华图微信公众号(hljhtjy),及关注黑龙江银行招聘网/黑龙江人事考试网。
(编辑:wangjunqi)贴心微信客服
贴心微信客服
10万+
阅读量10w+
粉丝1000+
点赞数
黑龙江省哈尔滨市南岗区西大直街406号华图教育
客服热线:0451-88882340
网站://haerbin.huatu.com/